sâmbătă, 23 octombrie 2010

Sezonul 5 Episodul 6:“Ghost Whisperer”- 5.06 (Head Over Heals)

bscap0028Episodul poate fi divizat in doua parti: una infricosatoare si una emotionanta. Incep cu cea din urma, caci mi-a amintit de motivul pentru care “Ghost Whisperer” este serialul meu de suflet: pentru ca ma face sa plang. Am nevoie din cand in cand sa ma eliberez de problemele mele, iar serialul m-a ajutat de nenumarate ori in aceasta privinta. Episodul 6 mi-a amintit de vremea in care trebuia sa am mereu langa mine un pachet de servetele, caci finalul ma gasea mereu cu cateva lacrimi curgandu-mi pe fata. De aceasta data, m-a luat un pic pe nepregatite, insa acest lucru nu poate decat sa ma bucure. “Ghost Whisperer” se afla pe un drum foarte bun. Iar de aici nu se poate duce decat mai sus, caci povestea tesuta de producatori este una care reuseste sa te mentina in alerta. Destul cu vorba. Este timpul sa spun cate ceva si despre actiunea episodului nostru de astazi, pe numele lui “Head Over Heals“. Titlul este sugestiv, avand in vedere faptul ca este descris modul terifiant in care fantoma din acest episod si-a pierdut viata. Brr! Am spus ca am sa incep cu partea emotionanta a serialului, asadar nu am sa spun inca nimic despre Aidan. Personajele povestii noastre sunt Caroline (invatatoarea lui Aidan) si Sean. Acesta din urma este fantoma noastra de Halloween, fost iubit al celei din urma, care in prezent se ocupa cu bantuitul familiei iubitei sale. Ce anume il impinge sa faca acest lucru?

bscap0023Ei, aici incepe o intreaga poveste, una care ne este dezvaluita treptat. Sean si Caroline s-au indragostit de la o varsta frageda (18 ani), fiind nedespartiti. Ca in aproape orice poveste de dragoste, cineva anume nu a fost de acord cu relatia celor doi, acel cineva fiind nimeni altul decat tatal lui Caroline. Motivul? Sean era genul acela de bad boy, care ar fi putut avea o influenta negativa asupra fetei lui, lucru de neconceput pentru acesta. Vazand ca dragostea lor este in pericol, Sean si Caroline decid sa fuga impreuna in noaptea de Halloween si sa se casatoreasca (aw, that’s sweet :) ). Planurile le sunt insa date peste cap atat de tatal lui Caroline, cat si de sora si de un prieten de familie al ei. Acesta din urma este indragostit de Caroline si asteapta orice moment pentru a intra in inima ei, lucru care nu da rezultate nici in timpul existentei lui Sean si nici dupa moartea acestuia. El insa nu se lasa batut, alegand sa ii spuna tatalui lui Caroline despre planurile celor doi pe care le auzise intamplator la petrecerea de Halloween. Tatal, om inteligent, realizeaza un plan ce are efectul scontat de el si anume ruptura dintre cei doi: se imbraca in acelasi costum ca al lui Sean si fura bijuteriile familiei, plantandu-le (ce cuvant haios) in masina acestuia. Unde este sora in tot acest plan? Aflata la o varsta frageda (12 ani), aceasta este indragostita de Sean. Asadar draguta de ea il urmareste oriunde se duce. Nu isi da seama din cauza costumului ca nu Sean, ci tatal ei este cel care ia bijuteriile. Asadar ea constituie acel martor care poate spune ca a vazut ceea ce a infaptuit Sean.

bscap0035Toate lucrurile sunt puse cap la cap intr-un mod foarte original de catre Melinda, care decide sa ii spuna lui Caroline despre puterile ei. Mi se pare ciudat cum aceasta a ajutat intregul oras in care sta, insa nimeni nu spune nimic despre puterile ei. Nu ma supara situatia, insa cati locuitori are acel oras?:) Si astfel are loc intalnira dintre cei doi iubiti. Una emotionanta pana la lacrimi. Astfel Sean explica motivul pentru care a decis sa plece imediat dupa ce a fost acuzat de furaciune: a vazut in privirea lui Caroline indoiala, iar daca ea nu il credea, atunci cine? Replicile lui Sean au fost unele superbe, care au reusit sa ma atinga la inima. Pleaca fericit spre lumina, dupa ce vede din nou in privirea lui Caroline dragostea, regasind in ea felul in care aceasta il privea inaintea incidentului. Iar apoi, pleaca catre lumina. Tare as fi vrut sa mai stea! Ati observat cum toate fantomele din acest sezon gasesc lumina in acelasi loc? Ma refer aici la acel foisor din oras, unde mai nou au loc toate intalnirile dintre fantoma si personale dragi ei. Am descoperit un laitmotiv (ca tot ma pregatesc intens pentru bacalaureat). Sa trec acum la partea inspaimantatoare, adica la Aidan si la prietenii lui.

bscap0046Acesta continua povestea inceputa episodul trecut. Este un pusti tare vorbaret si nu cu parintii lui (care in acest episod s-au pupat de 2 ori !!!), ci cu prietenii lui stralucitori si fara fata. Mai mult de atat, le urmeaza ordinele in ceea ce priveste costumele. Melinda pare foarte ingrijorata de acest lucru (si pe buna dreptate), neputandu-se da seama de ce nu ii poate vedea si ea si mai ales neintelegand cum de acestia stiau despre cazul lui Sean, dandu-i informatii pretioase referitoare la costumele purtate in acea noapte de Halloween de catre Caroline si familia ei. Aidan pare intr-adevar inzestrat cu puteri foarte puternice, mai mari ca ale mamei lui. Ce se va intampla mai departe? Nu stiu, insa am citit ca va fi rapit. De ei? De altii? Vom vedea. O alta intrebare care este ridicata in acest episod este urmatoarea: ce e cu oamenii care se duc doar o parte in lumina? Sean spune despre tatal lui Caroline ca nu s-a dus in totalitate catre lumina, iar Aidan le spune parintilor ca prietenii lui se sperie de umbrele care se afla pe jumatate alaturi de ei. Confuzie totala in ceea ce ma priveste pe mine. Melinda nu intelege nici ea, cautand explicatii. Si poate ca a si gasit. “When the leafs fall, so will the innocente”, spunea The Book of Changes. Multe intrebari, putine raspunsuri. Iar pana saptamana viitoare mai sunt atat de multe zile! Cel putin asa imi pare.

Am revenit! SI sa continuam de rezumat episodele :)

Sezonul 5 Episodul 5!

Episodul a fost unul foarte bun. A fost interesant, dramatic, a avut o poveste frumos alcatuita si inca multe altele. Pentru prima data in acest sezon, o poveste incepe si se termina. Il compar aici cu restul episoadelor, care nu au beneficiat inca de un deznodamant, lasandu-ne pe noi in ceata, intrebandu-ne cand vor reveni la ele, daca vor mai reveni, cum se vor rezolva situatiile etc. Promo-ul pentru episodul de saptamana viitoare nu arata altceva decat o noua poveste, asadar tind sa cred ca undeva pe la mijlocul sezonului, producatorii vor reveni la rezolvarea situatiilor din primele episoade. Sau cel putin asta sper sa faca. Sa revin insa la episodul de saptamana aceasta. Facem rapid cunostinta cu “bantuitul” nostru, unul foarte ciudat. Are foarte multi bani (ii promite lui Eli o barca foarte mare si rapida daca il ajuta sa treaca cu bine de conferinta pe care urmeaza sa o sustina si e posibil sa il cheme de Craciun la Aspen :) ), insa are adevarate probleme cand vine vorba de securitate. Multe camere, multe incuietori, coduri de securitate, oameni de paza care abia lasa oamenii sa intre pe proprietatea lui. Si lista poate continua.

bscap0001Aflam la fel de rapid si motivul pentru care Nathan isi ia atat de multe masuri de precautie. Sora lui a fost rapita din casa si ucisa, in timpul in care acesta trebuia sa aibe grija de ea. Greseala? A uitat sa verifice incuietorile, astfel ca acum, matur fiind, incearca sa nu mai treaca niciodata printr-o astfel de situatie. Omul din greseli invata, nu? El se pare ca invata prea mult, insa cine il poate invinovati? La scurt timp dupa vizita lui Eli, Nathan este vizitat de o fantoma, care ii da intreg sistemul de securitate peste cap. Cine sa fie ea? Sora? Nu ar avea de ce. Melinda sare si ea in ajutor, incercand sa desluseasca misterul. Il are ca partener pe Eli (care iar apare foarte mult intr-un episod, in timp ce Jim nu), dar si pe Aidan. Acesta din urma, dupa cum bine stiti, poate simti ceea ce cei din jur simt, astfel ca o ajuta foarte mult pe Melinda pentru a pune lucrurile cap la cap. Au fost momente un pic infricosatoare in ceea ce il priveste, insa ajutorul lui a fost unul de folos si venit la momentul potrivit. Nu, nu sora este cea care il bantuie pe Nathan, ci o fosta iubita. Resentimente?

bscap0015Nu. Aceasta este venita cu intentii bune, caci incearca sa il avertizeze pe Nathan in legatura cu un pericol ce urmeaza sa i se intample. Amy si Nathan au fost impreuna in facultate, insa din motive de securitate (Nathan nu isi dorea sa mai sufere iar) s-au despartit. Ceea ce Nathan nu a stiut este ca Amy era insarcinata si ca la scurt timp dupa despartire i-a dat nastere lui Garett, baiat ce a luat toate calitatile tatalui sau. Destinul nu a fost darnic cu Amy, la scurt timp aceasta murind din cauza cancerului. Nu a avut suficienti bani pentru a-si plati tratamentul. Ca orice fiu ranit, Garett il invinuieste pe tatal lui pentru moartea acestuia. Avea bani, putea sa intervina oricand pentru a o salva. Insa nu a facut-o niciodata. Astfel ca, se angajeaza la firma de software a acestuia, sub o alta identitate si planuieste sa il falimenteze. Lucrurile nu ies asa cum trebuie, acesta fiind la un pas de a-l omori pe Nathan si pe Melinda, prinsi intr-una din camerele proprietatii. Toate se rezolva, iar Melinda reuseste sa ii reuneasca pe acestia pentru o ultima conversatie intre ei si Amy. Cei doi vor fi cu siguranta apropiati, gata sa isi rescumpere greselile facute pe parcursul anilor. Amy poate sa plece linistita catre lumina, caci totul va fi bine. Iar Nathan se simte bine si fara toate acele metode de securitate, parand in largul sau in aer liber. Iar asta inseamna un pas inainte pentru el. Ce se mai aude cu barca respectiva, Eli? :)

bscap0021Asa cum am mai spus, episodul mi s-a parut foarte bun. Nu m-a dezamagit absolut deloc, iar asta nu face decat sa imi demonstreze faptul ca vom avea un sezon foarte bun, care se poate ridica la nivelul celor precedente. Intrebarea care ramane in aer este: cine sunt prietenii luminosi ai lui Aidan? Nu imi suna a amici cu intentii bune si cred ca Melinda si Jim vor intampina probleme. Din nou, acesta din urma a aparut prea putin, Eli prea mult, scenele dintre Melinda si Jim au fost aproape inexistente (mai putin la inceputul episodului, cand cei doi se uitau la un film despre oameni infometati :) ), Aidan incepe putin sa ma enerveze (nu stiu de ce, insa nu mi se pare un copil dragalas de cinci ani). Saptamana viitoare este Halloween-ul, iar asta inseamna ce? Fantome multe si infricosatoare. Abia astept!

Sursa:serialetari.com.