luni, 2 noiembrie 2009

“Ghost Whisperer”- Sezonul 5 episodul 3 (Until death do us start)

Tatal lui Eli ajunge ca pacient in spitalul in care Jim lucreaza ca doctor. Am impresia ca personajul lui este atat de nesemnificativ in acest sezon, incat el ar disparea complet daca nu ar avea acest job. Il mai vedem si pe el din cand in cand in spital, iar mai apoi acasa. Iar adunat, nu mai mult de cinci minute. Mai mult, nu se poate. In fine. Dupa cum spuneam, tatal lui Eli, Ray, ajunge la spital acuzand dureri puternice in piept si neputand respira. Dificil, incapatanat si greu de suportat, acestea sunt cateva din “calitatile” acestuia. Este adus cu greu la spital de catre Cassie, o foarte frumoasa si atenta fata, fiica a unor prieteni de familie. Ray moare in scurt timp, iar Eli este devastat. Este cel putin impacat de faptul ca ambii parinti ai lui vor fi acum impreuna. Dar cat se poate insela! Se pare ca, mama lui Eli, desi decedata de aproape 7 ani nu s-a dus spre lumina. Mai mult, nu doreste ca Ray sa cunoasca acest lucru. Acesta este momentul in care atat Melinda, cat si Eli incearca sa descoasa acest mister. Un ajutor important il reprezinta Aidan, fiul Melindei.

Acesta ne este infatisat la inceputul episodul desenand. Un obicei obisnuit pentru un copil de cinci ani, nu? Dar iata ca Aidan deseneaza un lucru cu totul neobisnuit. Socant, nu? Desenul acestuia ii infatiseaza pe ambii parinti ai lui Eli, la o cabana. Pustiul pare inzestrat cu niste puteri tare interesante, caci isi incepe “arta” cu mult inainte ca Ray sa moara, argumentandu-si gestul prin: “Simteam ca Eli va fi suparat.”. Buhuhu! Melinda pune repede lucrurile cap la cap, insa socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Multe lucruri raman clasificate ca mistere, iar aici intervine din nou Aidan. La o simpla atingere a acestuia, Melinda revede momentul mortii mamei lui Eli. Dar ce au aflat Eli si Melinda pana in acest moment? Mama lui Eli pare a fi avut o aventura cu Don, unul dintre prietenii de familie ai familiei lor, tatal lui Cassie. Asadar, din acest motiv aceasta nu vrea ca Ray sa o vada. Gresit! Pe mine finalul m-a socat putin, pentru ca nu ma asteptam la o astfel de intoarcere a situatiei. Se pare ca nu Don a fost amantul, ci sotia lui Don. Soc soc soc! Nu stiu care dintre personajele nostre a fost mai socat de acest lucru. Este tare strans punctajul obtinut de acestia aici. Totul se rezolva, parintii lui Eli pleaca spre lumina impreuna, iar parintii lui Cassie par a rezolva toate probleme ce i-au bantuit pana in acel moment al vietii lor.

Episodul a fost unul relaxant si pe alocuri chiar haios. Se vede ca Eli si Melinda au o relatie stransa, caci replicile celor doi nu erau simple replici, ci se simtea ceva aparte. Momentele haioase, precum si replicile de acest gen nu au lipsit. De multe ori am avut un zambet pe chip, in special in ceea ce priveste replicile lui Eli. Concluziile episodului? Cassie si Eli par a incepe o relatie, asta dupa ce au fost oarecum speriati de ideea ca sunt frati vitregi. Jim si Melinda inca nu au parte si ei de un episod in care sa fie impreuna si in care sa ne incante cu prezenta lor. Dar a fost putin mai bine. In continuare am asteptari mari de la acest serial, care din pacate inca nu s-au ridicat la ele. Nu-i nimic, mai avem episoade din acest sezon. Speranta moare ultima.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu