luni, 2 noiembrie 2009

“Ghost Whisperer”- Sezonul 5 episodul 4 (Do Over)

Episodul de saptamana aceasta mi-a atins o coarda sensibila. Si ma refer aici la faptul ca m-a emotionat profund utilizand relatia bunic-nepot. Este poate inutil sa spun ca m-a facut putin (mai mult) sa si plang, lucru pe care il faceam foarte des in episoadele din sezoanele precedente. Pot sa spun ca sezonul cinci prinde din nou esenta “Ghost Whisperer“, care imi lipsea atat de mult. Episodul a avut de toate: drama, actiune, umor, mister, spaima etc. Nota zece din partea mea! Stiu ca saptamana trecuta am fost putin sceptica in ceea ce il priveste, caci uitandu-ma la promo am crezut ca nu voi gusta nici un minut din el. Si cat m-am putut insela in aceasta privinta! Stiu, as putea continua multe randuri ridicandu-l in slavi, asadar ma opresc aici, urmand sa il mai laud putin catre sfarsit. Nu ma pot abtine sa nu o fac. Asadar, sa incepem. Episodul se deschide cu o scena de initiere a lui Paul Jett, baiat ce vroia sa faca parte dintr-o gasca, insa trebuia mai intai sa treaca o proba. Si as putea spune ca una inspaimantatoare, caci acesta din urma trebuia sa stea un sfert de ora in morga din spitalul unde Jim lucreaza. Nu, nu in incapere trebuia sa stea, ci in acele sertare unde cadavrele sunt puse (nu cunosc termenul medical). Proba ia o intorsatura inspaimantatoare, caci alaturi de el se afla si o fantoma deloc draguta, care isi face simtita prezenta si care reuseste sa ii dea o sperietura de zile mari. Si cine oare nu s-ar speria daca i s-ar intampla asa ceva?

Iar de aici, incepe si actiunea episodului nostru. Jim, doctor harnic si fascinat de munca sa, aduce acasa un instrument medical vechi, pentru a-l arata lui Aidan (doreste ca acesta sa devina medic). Ce nu stia Jim este faptul ca o fantoma este atasata de instrument: un doctor cardiolog, care isi retraieste ziua mortii iar si iar si iar. Melinda face cateva vizite la morga spitalului, unde lucruri bizare se intampla (cadavrele deschid ochii, se misca, sperie medicii). Au existat cateva scene care m-au speriat. Bine, recunosc, au fost mai multe scene . Pe langa aceasta, Melinda “participa” la operatia facuta de doctorul chirurg, putand pune astfel lucrurile cap la cap. Doctorul nu a reusit sa se duca spre lumina, caci se considera vinovat de moartea pacientului. Care pacient? Nimeni altul decat bunicul lui Paul Jett, tanarul nostru care si-a facut initierea la morga. Si Melinda crede ca a rezolvat tot cazul. Considera ca fantoma de la morga este nimeni alta decat bunicul lui Paul, mergand chiar la spital si discutand cu aceasta. Are loc insa o intorsatura extrem de ciudata a situatiei.

Bunicul considerat mort pe masa de operatii a doctorului chirurg, nu este mort. Ba chiar este un bunic tare activ, ce are numeroase trofee si diplome pentru activitatile sale. Iar de aici incep momentele emotionante. Melinda face posibila intalnirea dintre chirurg si pacient pentru a lamuri lucrurile. Bill Jett, la varsta de 16 ani, a suferit o operatie pe cord deschis. Astfel de operatii erau dificile de facut in acea perioada, caci tehnologia lipsea cu desavarsire, iar complicatiile nu incetau sa apara. In momentul in care inima acestuia s-a oprit, doctorul a suferit un infarct, nestiind ca pacientul sau a reusit sa supravietuiasca la putin timp dupa aceasta. Pus in fata succesului operatiei sale, doctorul poate parasi linistit aceasta lume. Melinda reuseste foarte bine sa sublinieze adevarata consecinta a operatiei sale: “You gave him a second chance. And by giving him that second chance, you’ve given everybody else in his life a first chance.”. Superb! Toti sunt impacati, doctorul pleaca fericit, iar bunicul si nepotul isi declara dragostea unul fata de celalalt. Misterul insa ramane in aer: cine anume bantuia morga, daca nu bunicul lui Paul? Aproape in fiecare episod ramane un element nedezlegat. Ma refer aici la episodul din aceasta saptamana, dar si la cel de acum doua saptamani (fata din spital bolnava de leucemie, care urma ordinele unei fantome foarte inspaimantoare). Ba chiar as putea spune ca saptamana aceasta mai avem inca un mister: mama lui Eli nu s-a dus spre lumina, ci continua sa stea alaturi de fiul ei, sufocandu-l pe acesta cu diferite sfaturi. Si iata cum se complica sezonul cinci, caci deja producatorii au destul de multe lucruri carora trebuie sa le dea o explicatie.

Cateva cuvine si despre Delia, care in acest episod se confrunta cu admirator secret. Initial, aceasta iese la o noua intalnire, in speranta ca isi va gasi in final un iubit. La inceput lucrurile merg foarte bine, asta pana cand respectivul isi arata fata malefica, exagerand putin atunci cand chelnerul neindemanatic varsa vinul pe Delia. Eu chiar am crezut ca respectivul tip se va dovedi a fi un criminal in serie, caci unul din cadavrele din morga spitalului semana foarte mult cu chelnerul. Iar cu teoria mea, se legau foarte multe lucruri. Dar nu am avut dreptate, desi trebuie sa repet ca si teoria mea era logica! Da! Dupa esecul intalnirii, Delia primeste fel de fel de cadouri. Trandafiri pe masina, violete care ii vin in cap (momentul a fost foarte romantic, insa putin haios avand in vedere ca se vedea clar cum cineva avea o cutie sus si presara violete peste ea), fular cu numele ei. Abia spre sfarsitul episodului aflam si cine le-a trimis. Nimeni altul decat chelnerul neindemanatic, care isi cere scuze ca tot varsa lucruri pe ea . Sa fie aceasta dragostea Deliei sau un altul in viata ei? Vom vedea.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu