sâmbătă, 17 octombrie 2009

Mesaje de dincolo Sezonul 5 episodul 1

M-a emotionat foarte tare acest apisod care a fost excelent si foarte bine gandit.
Dar sa vorbim despre ce s-a intamplat in acest prim episod. Inceputul lui ne face cunostinta cu o altfel de Melinda. Nu isi gaseste locul, ii multumeste lui Jim pentru orice lucru, pentru ca mai apoi sa ii reproseze un altul etc. Toate acestea se datoreaza cartii, cea pe care o stim din sezonul trecut. Stiind ca data de 25 inseamna ceva anume, Melinda decide sa se duca la spital, in pofida spuselor sotului ei. Acolo are loc nasterea lui Aidan Lucas, cel care va putea face lucruri mult mai mari decat ea. Dar nasterea nu a fost lipsita de incidente. Mai intai pulsul copilului a scazut foarte mult, la nastere acesta nu a respirat, i-a revenit culoarea pielii inainte sa aibe oxigen, iar colac peste pupaza Melinda este vizitata de o fantoma chiar in timpul acesta.

Nu stiu voi, dar mie mi-a placut mult felul in care s-a facut trecerea anilor. In doar cateva secunde, cinci ani trec pe neasteptate si ne aflam la aniversarea lui Aidan. Singurele schimbari majore petrecute in acesti ani, se pot numara pe degete: Jim este rezident, iar Ned a crescut foarte mult (inca ma gandesc la sezoanele precedente cand era doar un copil, iar acum he’s so hot). Probabil ca ultima schimbare nu este atat de interesanta, dar am simtit nevoia sa o mentionez . Aflam ca in fiecare an, membrii familiei au avut parte fiecare de catre un accident, exact de ziua lui Aidan. Coincidenta? Come on, vorbim despre “Ghost Whisperer”. Nu exista asa ceva. Iar acest lucru ne este intarit de prezenta aceleasi fantome care a vizitat-o pe Melinda la spital in ziua nasterii, la aniversare. Se pare ca aceasta si-a facut un obicei din a veni la ziua de nastere a lui Aidan si din a-i canta in fiecare an “La multi ani” acestuia. Melinda este hotarata sa afle mai multe lucruri (didn’t see that one coming) si isi incepe investigatia, ajutata de Sam si de Ned. Viata fiului ei a fost pusa de prea multe ori in pericol, iar fantoma incepe sa o ameninte din ce in ce mai mult. In scurt timp, avem toate necunoscutele rezolvate. Numele fantomei este Amanda. Aceasta a nascut in aceeasi zi ca Melinda, dar a murit din cauza pierderii a prea mult sange. Timp de cinci ani, aceasta crede ca spiritul fiului ei a intrat in corpul fiului Melindei.

Asadar, Melinda are acum explicatia accidentelor si a aparitiei lui Amber. Incepe chiar sa creada acest lucru, caci pana acum presupusele puteri ale lui Aidan nu si-au facut simtite prezenta. Ca orice copil de cinci ani, vede fantome. Atat si nimic mai mult. Banuielile nu ii sunt sprijinite si de dovezi. Fiul lui Amber a supravietuit nasterii, desi initial se afla in aceeasi situatie ca a lui Aidan. Si iata ca de aici ni se dezvolta povestea. Amber ramasese gravida la doar 20 de ani, dupa o aventura de o noapte cu seful ei. A hotarat sa pastreze copilul doar pentru a-l da sefului ei si sotiei lui, caci cei doi incercasera in zadar sa conceapa unul. Dar se razgandise in ultimul moment in privinta adoptiei de catre acestia a baiatului, asa cum se intampla in multe din cazurile similare. Dupa moartea ei, Taylor a fost adoptat de catre tatal natural si de catre sotia lui. Melinda ii impartaseste informatiile si lui Amber, care ca orice fantoma din acest serial, hotaraste sa ia totul in mainile ei. Nu are rabdare sa intervina Melinda. Consecinta? Inca necunoscatoare a puterilor ei, pune in pericol viata lui Taylor, care era sa isi piarda viata. Si iata ca, dupa 5 ani, Aidan ne dezvaluie puterile lui. Acesta poate sa intre in contact cu sentimentele celor din jur si este legat de mama lui mai mult ca orice alt copil, putandu-i auzi gandurile.

Finalul o surprinde pe Amber plecand catre lumina, dupa ce isi ia la revedere de la fiul ei. Imi place foarte mult latura de mama a Melindei si sunt curioasa cum se vor dezvolta puterile fiului ei. Presupun ca sezonul acesta se va baza pe ceea ce a aparut nou in carte. Ma refer aici la fraza “When the leafs fall, so will the innocente“. Va fi tare interesant sa aflam la ce anume face referire aceasta si in ce fel va fi afectata familia Melindei de ea, in special Aidan.






6 comentarii:

  1. dmn...dak mai ascult odata cantecul ala...incep sa plang:(...

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut ep 1....mi sa parut cel mai frumos...am plans o gramada:D ai povestit foarte bine....imi place ceea ce faci:X

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar imi place serialul MESAJE DE DINCOLO...o iubesc pe Melinda si pe toti cei ce o inconjoara:)

    RăspundețiȘtergere
  4. buna....as vrea sa stiu si eu cand incepe mesaje de dincolo la tv...eu am vazut mesaje de dincolo sezonul 4 si care sa terminat acum o luna...as vrea sa stiu si eu cand incepe la pro tv sau pe axn..imi place foarte mult serialul mai ales de melinda:D...va rog sa imi spuneti si mie cand incepe pt ca e interesant sezonul 5va rog s aimi raspundeti si mie:Dmultumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. va rog imi raspundeti si mie la o intrebare ca eu tot nu am inteles o chestie :(.. deci pana la urma Jim nu mai "exista" adica numai fantoma lui? si numai Melinda il vede ca si cum el ar fi in viata, iar restul il vad pe acel Sam? si ma refer si dupa ce el a devenit doctor..?

    RăspundețiȘtergere